SIMONA HALEP

 “Podoaba vietii este talentul, cununa talentului – caracterul.”- Simion Mehedinti

Jucatoarea de tenis Simona Halep, numarul 1 mondial, a cucerit trofeul la Roland Gaross in data de 9 iunie 2018. Imediat dupa obtinerea acestui trofeu a rostit printre alte cuvinte: “Ma simt implinita profesional, sunt numarul 1, am trofeul de mare slem, dar cariera mea nu se incheie aici. Cand s-a cantat imnul  a fost cel mai mare si important moment din viata mea. Rar imi dau lacrimile pe teren, dar atunci a fost ceva deosebit…”

Sosind in tara, in cadrul unei ceremonii organizate pe Arena Nationala din Capitala in seara zilei de 11 iunie, la care au participat aproximativ 20.000 de bucuresteni, a fost intens aplaudata. Prezentatoarea – primarul general al capitalei, Gabriela Firea a fost huiduita de catre cei prezenti, la momentul aparitiei alaturi de castigatoarea trofeului. Grandomania Primaritei a umbrit momentul, si nu era nevoie de aceasta umbra, in plina lumina emanata de Simona Halep.

Ulterior, unii membri ai Partidului Social Democrat au incercat denaturarea celor intamplate, in scopul de a proteja pe membra partidului – Gabriela Firea, facand o manipulare ingrozitoare, pe internet. A fost, precum s-a exprimat jurnalistul clujean Rares Bogdan: “Mizerie incredibila din laboratoarele PSD”. Incercarea a dat gres, intrucat adevaratii romani, cei care simt romaneste au protestat. Cel de la care a pornit ideea a fost, in final, sanctionat de catre partid. Acum citesc ca Primarul Capitalei ar fi recunoscut ca a gresit, intelegand probabil, lectia de smerenie oferita de popor, caci “intaia temelie pentru ca omul sa desluseasca si sa deosebeasca adevarul este smerenia”.

Simona Halep, tanara sincera cu sufletul curat, a explicat ca ea nu face politica, ca a vrut sa arate poporului trofeul castigat, pentru a se bucura impreuna.

In tribuna Arenei, tatal Simonei a fost si el fericit in acest moment. Sa ne intrebam: Cati parinti nu incearca sa-si ajute copiii sa-si cultive talentul? Cati dintre copii ajung sa raspunda pozitiv la eforturile proprii si la cele ale parintilor? Or, acest copil talentat al familiei Halep si-a daruit timpul copilariei, al adolescentei, al tineretii, acestui sport, urmandu-si idealul cu credinta. Caci valoarea talentului o da munca sustinuta a persoanei cu caracter puternic, cu dorinta de a reusi, cu maxim efort depus si sacrificiu. Talentul ajutat si de desteptaciune, te ajuta sa-ti gasesti si sa-ti fauresti un destin.

In revista satirica franceza “Charlie Hebdo” a aparut o caricatura infatisand-o pe Simona Halep in finala Roland Gaross cu trofeul in maini si strigand “Fier vechi, fier vechi!”, caricatura fiind o imitatie nereusita ce denatureaza originalul, ridiculizand persoana, si a ridiculiza inseamna a-ti bate joc, a face pe cineva sa para ridicol.

In ambele incercari de denigrare, respectivii s-au folosit de libertatea de exprimare, ne tinand seama de existenta unui “gard”, cel al bunului simt si de demnitatea persoanei ranite. Si acolo unde acesta lipseste, napadesc buruienile in gradina libertatii.

Simona trebuie sa stie ca succesul starneste si invidia, si rautatea unora. Ea trebuie sa fie convinsa ca poporul roman, lumea intreaga – o  apreciaza si o iubeste pentru darul facut.

Indiferenta, neacordarea atentiei acestor gesturi, este calea cea mai buna. “Cainii latra, ursul trece”, cel mare cu vointa si lucrul sau, cei mici ramanand cu sarmana lor neputinta.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.