File de jurnal

 File de jurnal – volum de proză, publicat 2002, București.

…Scrie așa de tulburător încât doresc să vă fac părtași fie și măcar la câteva rânduri din „File de jurnal (Însemnări din lumea nouă)” Este, de fapt, o invitație la lectură, la comunicarea sinceră, la trăire spirituală, pe fondul unor amintiri cumplit de dureroase: „Gândurile-mi aleargă cu o nebănuită viteză spre copilăria rămasă adormită undeva departe, unde știu că nu mai poate ajunge niciodată trupul meu…

                                                       Mihai Golescu

                                      ***

…Autoarea creaza un peisaj interior, mai putin exterior. Nu primeaza spatiul si timpul, ci gandurile pe care ti le trezesc acestea, nu oamenii, ci sentimentele, trairile, emotiile, vibratiile lor. Elementele specifice unui tip de civilizatie nu au functie etnografica, nici nu urmaresc inventarieri rigide, ci sunt investite cu valoare stilistica, inserate cu maiestrie in tesatura textului.

Allora Albulescu    

 * * *

…Autoarea a avut capacitatea sa depaseasca banalul cotidian, fiecare intamplare, eveniment, oferind posibilitatea reflectiei, analizei; caci scriitoarea are stiinta de a nu elibera entuziasme comode, intelepciunea artistica determinand-o sa acorde prioritate gandirii profunde, actionand parcimonios cand este vorba de detalii asa-zis senzationale. Gandul in actiune, aventura fascinanta a mintii si a sufletului dezvaluie o lume frumoasa dupa ce i s-a redat transparenta, luminozitatea… Am putea conchide arghezian: Carte frumoasa, cinste cui te-a scris.

Aurel Gagiu    

 * * *